TONIK FEVER-TREE PREMIUM INDIAN TONIC WATER 0,2L
Opis
Fever-Tree Premium Indian Tonic Water – czemu zawdzięcza swoją wyjątkowość?
Fever-Tree Premium Indian Tonic Water to wielokrotnie nagradzany tonik, który ucieszy nawet najbardziej wymagające podniebienia. Komponowany jest z samych naturalnych składników, co wpływa na jego wyjątkowo orzeźwiający smak i aromat. Jednym zdaniem – jest po prostu pyszny.
Głównym składnikiem toniku Fever-Tree Premium Indian Tonic Water, niezmiennie od 2005 roku, jest chinina pozyskiwana z głębokich lasów Demokratycznej Republiki Konga. Założyciele marki – Tim i Charles znaleźli ją podczas jednej z ich pierwszych podróży w poszukiwaniu najlepszych komponentów dla ich napoi.
Drugim kluczowym składnikiem jest olejek z gorzkich pomarańczy. Pochodzi on z małych, wyspecjalizowanych hodowli cytrusów mieszczących się na Półwyspie Jukatan w Meksyku. Drzewa te uprawiane są przy użyciu technik rolniczych starożytnych Majów, obracających się wokół cyklu księżycowego – co dodatkowo wpływa na ich wyjątkowość.
Tonik Fever-Tree Premium Indian Tonic Water – z jakim alkoholem tworzy najlepszy mix?
Tonik Fever-Tree Premium Indian Tonic Water odnajduje się w parze z wszelkimi rodzajami ginów:
- Bogatymi i krzepkimi, jak Four Pillars Rare Dry Gin.
- Cytrusowo- trawiastymi, jak Bombay Sapphire Gin.
- Świeżymi i kwiatowymi, jak Hendrick’s Gin.
A także z wódką, wermutem, wzmacnianymi winami oraz wieloma innymi propozycjami.
Czym jest Fever-Tree?
Marka Fever-Tree istnieje od 2003 roku, a jej założycielami są Charles Rolls oraz Tim Warrillow. Pewnego dnia mężczyźni zadali sobie pytanie: „jeżeli ¾ twojego G&T to tonik, czy nie chciałbyś, żeby był on najlepszy?”. To właśnie ten moment sprawił, że dzisiaj możemy łączyć nasze ulubione alkohole premium z wysokiej jakości tonikami, a także innymi dedykowanymi do tego napojami od Fever-Tree.
Od samego początku Charles i Tim podchodzili do swojej marki bezkompromisowo. Najważniejsze były dla nich bowiem jakość i smak. Postanowili więc ruszyć naprzód. Ich przygoda rozpoczęła się w archiwach Brytyjskiej Biblioteki Narodowej, gdzie udali się w poszukiwaniu inspiracji.
Doprowadziło ich to do Demokratycznej Republiki Konga, skąd pozyskali najważniejszy element całej układanki – chininę. Sama nazwa marki jest odniesieniem właśnie do tego składnika, gdyż Fever-Tree to po prostu potoczne określenie drzewa chininowego, z którego kory pozyskiwany jest ten cenny komponent.
Tak w 2005 powstał pierwszy produkt marki Fever-Tree – Premium Indian Tonic Water, który szybko przerodził się w zaskakujące portfolio, pełne kolorowych toników o przeróżnych smakach. Od zawsze sercem Fever-Tree była innowacja, dzięki czemu do doskonałych toników, dołączyły wysokiej jakości napoje idealnie wydobywające to co najlepsze z alkoholi premium.
Oprócz toników w portfolio marki dostępna jest klasyczna soda, lemoniada, a także Madagascan Cola, której wyjątkowy smak jest zasługą wanilii z Madagaskaru. Charles i Tim zapowiedzieli jednak, że to jeszcze nie koniec ich pomysłów na jakościowe toniki i napoje.