FEVER-TREE MADAGASCAN COLA 0,2L
Opis
Fever-Tree Madagascan Cola – czy zrewolucjonizuje sposób picia wysokiej jakości trunków?
Fever-Tree Madagascan Cola to niespotykany napój bezalkoholowy dedykowany do wysokiej jakości, dojrzewających trunków premium. W przeciwieństwie do innych coli, które są przygotowywane do samodzielnego picia, Madagascan Cola ma delikatną słodycz, która pochodzi ze specjalnie wyselekcjonowanych składników.
W smaku zachwyca nutami cytrusowymi, ciepłym i delikatnie korzennym finiszem, a także nutą wanilii. Produkowana jest z najlepszej jakości komponentów z całego świata – orzechów koli ze względu na miękkie nuty i charakterystyczny posmak, rozgrzewających przypraw, owoców cytrusowych oraz słodkiej wanilii.
Głównym składnikiem odpowiadającym za profil smakowy Fever-Tree Madagascan Cola jest świeża wanilia z Madagaskaru. Uprawa prawdziwej wanilii z Madagaskaru jest trudna, jednak jej smak i aromat są obecnie wysoko cenione i nagradzane. Wanilia naturalnie nie pochodzi z wyspy Madagaskar, dlatego też lokalni rolnicy skrupulatnie ręcznie zapylają każdy kwiat. Takie podejście do uprawy wanilii skutkuje intensywnie słodkim i rozgrzewającym smakiem.
Drugim, kluczowym składnikiem są limonki z Meksyku. Jest to niesamowicie soczysty i bardzo kwaśny owoc, który zapewnia całości zbalansowany i owocowy smak. Oprócz wyżej wymienionych składników, do napoju Fever-Tree Madagascan Cola, jak już wcześniej wspomnieliśmy, dodawane są orzechy Koli ze względu na swoją ziemistość oraz rozgrzewająca Kasja Indonezyjska.
Fever-Tree Madagascan Cola – z jakim alkoholem tworzy najlepszy mix?
Fever-Tree Madagascan Cola została starannie wykonana z bogatej i charakterystycznej mieszanki przypraw oraz owoców cytrusowych, w tym wanilii z Madagaskaru, aby szczególnie wzmocnić złożone smaki najlepszych trunków na świecie. Idealnie połączenie stworzy z takimi alkoholami, jak:
- Bourbony np. Maker’s Mark.
- Tennessee Whiskey
- Canadian Whisky
- Irish Whiskey np. Jameson
- Rumy – Gold (złote), Dark (ciemne) i Spiced.
Czym jest Fever-Tree?
Marka Fever-Tree istnieje od 2003 roku, a jej założycielami są Charles Rolls oraz Tim Warrillow. Pewnego dnia mężczyźni zadali sobie pytanie: „jeżeli ¾ twojego G&T to tonik, czy nie chciałbyś, żeby był on najlepszy?”. To właśnie ten moment sprawił, że dzisiaj możemy łączyć nasze ulubione alkohole premium z wysokiej jakości tonikami, a także innymi dedykowanymi do tego napojami od Fever-Tree.
Od samego początku Charles i Tim podchodzili do swojej marki bezkompromisowo. Najważniejsze były dla nich bowiem jakość i smak. Postanowili więc ruszyć naprzód. Ich przygoda rozpoczęła się w archiwach Brytyjskiej Biblioteki Narodowej, gdzie udali się w poszukiwaniu inspiracji.
Doprowadziło ich to do Demokratycznej Republiki Konga, skąd pozyskali najważniejszy element całej układanki – chininę. Sama nazwa marki jest odniesieniem właśnie do tego składnika, gdyż Fever-Tree to po prostu potoczne określenie drzewa chininowego, z którego kory pozyskiwany jest ten cenny komponent.
Tak w 2005 powstał pierwszy produkt marki Fever-Tree – Premium Indian Tonic Water, który szybko przerodził się w zaskakujące portfolio, pełne kolorowych toników o przeróżnych smakach. Od zawsze sercem Fever-Tree była innowacja, dzięki czemu do doskonałych toników, dołączyły wysokiej jakości napoje idealnie wydobywające to co najlepsze z alkoholi premium.
Oprócz toników w portfolio marki dostępna jest klasyczna soda, lemoniada, a także Madagascan Cola, której wyjątkowy smak jest zasługą wanilii z Madagaskaru. Charles i Tim zapowiedzieli jednak, że to jeszcze nie koniec ich pomysłów na jakościowe toniki i napoje.