TATRATEA HIBISCUS & RED TEA LIKIER 37% 0,7L
Opis
Likier Tatratea Hibiscus & Red Tea – tatrzański specjał z egzotyczną nutą.
Tatratea Hibiscus & Red Tea to zdecydowanie deserowa odmiana tatrzańskiej specjalności. Jest ona słodsza, w stosunku do składającej się z 27 naturalnych komponentów, podstawowej wersji likieru – Tatratea Original. Dodatkowo producent postanowił zamienić standardową, czarną herbatę, na lekki i subtelny akcent czerwonej herbaty z hibiskusem.
Tatratea Hibiscus & Red Tea ma piękną, mieniącą się, rubinową barwę. W jej składzie znajdują się liczne przyprawy korzenne, które podkreślają słodycz i kwiatowe akcenty tego likieru. Aromaty ciasta, grzanego wina i czerwonej herbaty czynią ją znakomitym towarzystwem dla deserów – na przykład owocowego ciasta.
Najlepiej smakuje schłodzona lub na kostce lodu. Sprawdzi się także w lekkich, słodkich i aromatycznych drinkach. Atutem likieru jest również różowa, metaliczna butelka ze złotym logotypem Tatratea. Trunek ten, dzięki swojemu designowi oraz walorom smakowym, idealnie nada się na prezent.
Co charakteryzuje likier Tatratea Hibiscus & Red Tea?
- Barwa: miedziano-rubinowa;
- Zapach: delikatny, herbaciany, pełen aromatycznego hibiskusa, przypraw korzennych, kwiatów i wanilii;
- Smak: jedwabiście słodki z wyraźną nutą czerwonej herbaty, ciasta, przyprawy do grzańca oraz odrobiną kwaskowej nuty konfitury wiśniowej;
- Finisz: subtelny i słodki, wyczuwalny posmak wiśni, wanilii i kwiatów.
Jaka jest historia marki Tatratea?
Nazwa doskonałych likierów Tatratea sięga czasów, kiedy to w Tatry zaczęli przyjeżdżać pierwsi turyści. Każde schronisko turystyczne podawało wówczas swoim gościom rozgrzewającą herbatę, do której dodawano mocne, ziołowo-owocowe nalewki własnej produkcji.
Wtedy napój ten nazywany był "tatranský čaj" czyli tatrzańska herbata. W 2003 roku jego produkcją zajęła się rodzima firma – Tatranska Likerka, wchodząca w skład Karloff Distillery. W 2008 roku zmieniono nazwę trunku na bardziej globalną – Tatratea.
Odnowienie marki oraz powstanie nowych odmian smakowych likierów zaowocowało dynamicznym rozwojem. Obecnie Tatratea to kilkanaście likierów klasy premium o różnej zawartości alkoholu – od 17% do 72%.
Dewiza firmy brzmi "Naszym dostawcą jest natura", ponieważ Tatratea powstaje wyłącznie z naturalnych składników. W swojej niedługiej historii otrzymała już kilkadziesiąt międzynarodowych wyróżnień i medali – między innymi w Londynie, Chicago, Szanghaju, Cannes, Moskwie, Hongkongu, Paryżu i Frankfurcie. Z uznaniem spotkała się nie tylko jakość tego wspaniałego likieru, ale również design butelki.
Pomysł na drinka z wykorzystaniem likieru Tatratea Hibiscus & Red Tea.
Kwiatowy aromat i wyjątkowo orzeźwiający smak, czyli popularna i lubiana Margarita w nowym, oryginalnym wydaniu.
Hibiscus Margarita
Składniki:
- 50 ml likieru Tatratea Hibiscus & Red Tea
- 25 ml białej tequili
- Sok z ½ limonki
- łyżeczka syropu wiśniowego
Przygotowanie:
Wlej wszystkie składniki do shakera i dokładnie wymieszaj. Podawaj w kieliszku do Margarity. Dla lepszego efektu możesz ozdobić krawędź kieliszka cukrem.
Dane techniczne
ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU | 37% |
POJEMNOŚĆ | 0,7L |
KRAJ | SŁOWACJA |