RUM ANGOSTURA PREMIUM 1919 0,7 + KARTONIK
Opis
Angostura Caribbean Premium Rum 1919 – leżakujący 8 lat wspaniały rum z Karaibów o przebogatym aromacie.
Kolejna odsłona wyśmienitego, karaibskiego rumu. Dojrzewa 8 lat w beczkach po amerykańskim bourbonie. Angostura Caribbean Premium Rum 1919 powstaje z melasy i jest mieszanką ciężkich i lekkich rumów. Od 5 i 7-letniej wersji odróżnia się wyraźnie słodszym smakiem oraz wyjątkowo intensywnym aromatem z nutami kakao i karmelu.
Nazwa tego wyśmienitego rumu zainspirowana jest ciekawym odkryciem – po wielkim pożarze, który pochłonął państwowe zapasy rumu Trynidadu i Tobago w 1932 odnaleziono częściowo nadpalone beczki z trunkiem z 1919 roku. Datę tę uwieczniono na butelce i estetycznym, białym kartoniku, który doskonale nadaje się na prezent.
Angostura Caribbean Premium Rum 1919 znakomicie sprawdza się w cocktailach, ale żeby w pełni delektować się przebogatym smakiem, lepiej spróbować solo, na kostce lodu.
Co charakteryzuje Angostura Caribbean Premium Rum 1919 ?
- Barwa: złocisty, przezroczysty bursztyn;
- Zapach: kakao. Karmel, wanilia, słodka melasa;
- Smak: bogaty i słodki, wanilia, dojrzałe owoce, toffee odrobina palonej beczki dębowej;
- Finisz: długi i trwały, waniliowo-owocowa słodycz podkreślona beczką i egzotycznymi przyprawami.
Pomysł na drinka z wykorzystaniem rumu Angostura Caribbean Premium Rum 1919.
Spróbujmy Daiquiri, tym razem w wersji pomarańczowej.
Orange Daiquiri
Składniki:
- 60 ml rumu Angostura Caribbean Premium Rum 1919
- 20 ml likieru Cointreau
- 20 ml soku z pomarańczy
- 20 ml soku z limonki
- 20 ml syropu cukrowego
- skórka pomarańczowa
Przygotowanie:
Wymieszaj w shakerze wszystkie składniki (oprócz skórki pomarańczowej). Przelej wszystko do kieliszka typu Martini. Na koniec udekoruj koktajl skórką pomarańczy. Na zdrowie!
Jak powstała marka Angostura ?
Historia marki Angostura miała swój początek w 1824 roku. To właśnie wtedy główny lekarz armii Simona Bolivara stacjonujący w Wenezueli, w portowym mieście Angostura (obecnie Ciudad Bolivar) wynalazł gorzki eliksir, który w początkowym okresie stosował jako lekarstwo dla wojska.
Pochodzący z Polski, ze Śląska Johann Gottlieb Benjamin Siegert, bo o nim mowa, zapewne nie przypuszczał, że jego odkrycie zaowocuje światową karierą najbardziej znanego dodatku do drinków – Angostura Bitters.
Synowie doktora Siegerta przenieśli siedzibę firmy na wyspę Trynidad, gdzie w późniejszym okresie rozpoczęto produkcję znakomitych, karaibskich rumów. Dzisiaj firma Angostura Limited jest uznanym producentem rumu, Angostury Bitters, innych alkoholi. Firma ma swoją siedzibę w Laventille na Trynidadzie.
Obsługa firm B2B.
Uwielbiamy pracę z Klientami indywidualnymi i w tym celu szkolimy naszych doradców, jednak istotną częścią naszych działań jest również obsługa biznesu (B2B).
Naszymi Klientami są korporacje, banki, agencje marketingowe i firmy prywatne, którym pomagamy w doborze odpowiednich upominków, zaopatrzenia eventów czy ekskluzywnych prezentów biznesowych. Aby nawiązać kontakt, napisz na info@iconselection.pl – pomożemy dopasować rozwiązanie odpowiednie dla Twoich potrzeb.
Zapraszamy.
Dane techniczne
ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU | 40% |
POJEMNOŚĆ | 0,7L |
KRAJ RUMU | TRYNIDAD I TOBAGO |